Om Horticoop

Rådgivning

Få hjælp 87 36 99 00

Bæredygtig energi

Bæredygtig energi

I Horticoop har vi regnet på vores egen udledning af CO². Vores kontor samt lager er forsynet med lyssensor, LED belysning mm. Derudover er der egne solceller på taget. 
Vores lagerhal er godt isoleret og derfor ikke opvarmet om vinteren, hvilket sparer en del på energiforbruget. 

Vi ser også på, hvordan vores kunder kan øge energieffektiviteten i deres dagligdag. Her kigger vi bl.a. på vækstlys til produktion af planter og grøntsager. Ved at skifte fra traditionelle lamper til LED-lamper kan energiforbruget reduceres. 

LED-vækstlys fra Philips-Signify  giver  bl.a. en hurtigere opformering og roddannelse for planterne, lavere energiomkostninger og et tidligere "return on investment". 

Eksempel på besparelse

Et gartneri har skiftet deres HPS lamper ud med LED-lamper i 3200 m² af deres gartneri. I denne case bruger lamperne 50% mindre energi. Før brugte de 300 MWh, men efter skiftet til LED-lys, så bruger de nu kun 150 MWh. 

 

Transportørernes energiforbrug 

Ud over kundernes energiforbrug, så kigger vi også på virksomhedens transportører. Størstedelen af vores CO² aftryk kommer fra Scope 3, som indbefatter transport. Vores mål for 2023 er at have et større fokus på vores leverandørers belastning af miljøet, så vi kan transportere vores varer på den miljømæssige måde, som er mulig. Derudover arbejder vi også med direkte leverancer til kunderne, så vi sparer et mellemled forbi vores lager.  

Læs hele vores Bæredygtigheds rapport 2022 her